کیف پول بیت کوین

کیف پول بیت کویین (Bitcoin Wallet) دستگاه سختافزاری، نرمافزار یا تکه کاغذی است که می توان از آن برای نگهداری، ارسال یا دریافت بیت کوین استفاده کرد. در این صفحه، ابتدا توضیح می دهیم کیف پول بیت کوین چیست، چطور کار میکند و چه انواعی دارد، سپس با برترین کیف پول های بیت کوین در سال ۲۰۲۱ آشنا خواهید شد و در پایان یاد می گیرید که چگونه امنیت بیتکوین های خود را تأمین کنید.
کیف پول بیت کوین چیست؟ و چه کاری انجام میدهد؟
کیف پول بیتکوین ابزاری است که می توانید با استفاده از آن بیتکوینهای خریداری شده خود را ذخیره کنید، آنها را ارسال کنید یا از فرد دیگری بیت کوین دریافت کنید. این ابزار به شکل نرم افزار بر روی مویال و رایانه شما نصب میشود و یا به شکل سخت افزار مانند یک حافظه در داخل جیبتان جای می گیرد.
نرمافزارهای کیف پول در نام ها مختلف موجود هستند و خیلی راحت می توانید آنها را به صورت رایگان روی تلفن همراه هوشمند و رایانه شخصی خود نصب کنید. همچنین اگر بخواهید از طریق مرورگرهای اینترنتی (چه درگوشی و چه در رایانه شخصی) بیت کوین های خود را مدیریت کنید، کیف پول های تحت وب گزینه مناسبی برای شما هستند.
برخلاف روزهای اولیه معرفی بیت کویین، امروز کارکردن با کیف پولهای این ارز دیجیتال بسیار راحت است و بدون اغراق می توان گفت دریافت و ارسال بیتکوین در کیف پول های جدید، به سادگیِ ارسال و دریافت یک پیامک است.
از طرف دیگر، کیف پول های سخت افزاری بیتکوین امنیت بیشتری دارند و اگر سرمایه گذاری سنگینی انجام داده اید، توصیه می شود از این کیف پول ها استفاده کنید. این کیف پولها را می توانید از فروشگاه های اینترنتی حتی از داخل کشور خودمان خریداری کنید.
بنابراین همان طور که تاکنون متوجه شده اید، نگهداری و انتقال بیتکوین، با نگهداری پول در حساب های بانکی و استفاده از خدمات مؤسسات مالی متفاوت است. بیت کوین کاملاً دیجیتالی است و ماهیت فیزیکی ندارد و هرکس بهطور مستقیم و روی کیف پول دارایی های خود را کنترل می کند. بهعبارت دیگر، دارنده کیف پول مالک حقیقی بیت کوین ها است و به جز او، سازمانی مثل بانک نقشی در نگهداری از دارایی ها ایفا نخواهد کرد. ازاین رو، نگهداری و تأمین امنیت بیتکویین باید اولویت اول شما باشد.
کیف پول بیت کوین چطور کار میکند؟
یک کیف پول بیتکوین، با بررسی نقل و انتقالت انجام شده در شبکه بلاک چین و محاسبه موجودی شما، مقداری را که قادر به ارسال آن به کیف پول شخص دیگر هستید، تعیین می کند.
بسیاری از افرادی که از کیف پول های بیتکوین استفاده می کنند، از چگونگی کار این کیف پول ها بی اطلاع هستند. البته همان طور که برای استفاده از اینترنت، نیاز به دانستن چگونگی عملکرد آن نیست، برای استفاده از کیف پول و دریافت و ارسال بیتکویین هم نیاز نیست بدانید یک کیف پول چگونه و چطور کار می کند. بااینحال، در ادامه توضیحاتی را ارائه می دهیم تاکمی با نحوه کار کیف پول بیت کوین آشنا شوید.
یک کیف پول با رصد تراکنش ها و سوابق ثبت شده درشبکه بلاک چین، موجودی را محاسبه می کند و به کاربر نمایش می دهد. وقتی بیت کویین ارسال می کنید، در حقیقت از موجودی شما کم شده و به موجودی حساب مقصد اضافه میشود.
در درون هر کیف پول بیتکوین، دو رشته متنی مجزا (کلید)، اما مرتبط وجود دارد: کلید خصوصی (Private Key) و کلید عمومی (Public Key) .
هرکس برای ارسال بیتکوین باید پیام تراکنش را با کلید خصوصی خود امضا و به شبکه ارسال کند. بهاینترتیب، بدون اینکه نیاز به استفاده از نام و مشخصات هویتی در شبکه بیتکویین باشد، مشخص می شود که بیت کوین ها دقیقاً از طریق کیف پول آن فرد ارسال شده اند و فرد دیگری به دروغ این پیام را به شبکه نفرستاده است. داشتن کلید خصوصی بهمنزله مالکیت دارایی ها است. برای همین گفته می شود هرگز نباید کلید خصوصی (کلمات بازیابی) کیف پول خود را در اختیار فرد دیگری قرار دهید.
نودها (کامپیوترهایی که در شبکه بیت کویین تراکنش ها شما را تأیید می کنند)، امضای هر تراکنش را بررسی می کنند تا از درست بودن آن مطمئن شوند؛ اما چگونه شبکه می تواند بدون داشتن کلید خصوصی، از اعتبار امضای دیجیتال اطمینان حاصل کند؟ اینجاست که کلید عمومی به کار میآید. با استفاده از کلید عمومی که افشای آن هیچ مشکلی ندارد، نودها می توانند بدون دیدن کلید خصوصی، از اعتبار امضای تراکنش اطمینان حاصل کنند.
همان طور که واریز پول به حساب های بانکی با شماره حساب، شماره کارت یا شماره شبا انجام می شود، در کیف پولها نیز چیزی به نام) آدرس کیف پول ( وجود دارد که اگر بخواهید بیتکویین دریافت کنید، باید آن را به گیرنده بدهید.
بنابراین، منظور از انتقال بیتکویین، ثبت تراکنشی بر روی شبکه بلاک چین است که بر اساس آن، مالکیت بیت کوین ها به آدرسی دیگر منتقل می شود و کیف پول ها با رصد تغییرات بلاک چین، اطلاعات جدید را بهروزرسانی می کنند.
انواع کیف پول بیت کوین
تمام کیف پولهای بیت کویین بر اساس نحوه نگهداری کلید خصوصی به دو دسته سرد (Cold) و داغ (Hot) تقسیم می شوند.
کیف پول های سرد، کیف پول هایی هستند که دارایی را بدون اتصال به اینترنت و بهصورت آفلاین نگهداری می کنند و تنها در مواقع نیاز مثل انتقال بیتکوین، به اینترنت متصل می شوند. این نوع کیف پول ها به خاطر شیوه نگهداری کلید خصوصی، امنیت بیشتری دارند و عمدتاً برای سرمایهگذاری بلند مدت استفاده میشوند.
در مقابل، کیف پول های داغ قرار دارند که در آن ها دارایی در شرایطی نگهداری می شود که دسترسی به اینترنت وجود دارد. استفاده از یک کیف پول گرم لزوماً به این معنا نیست که کلید خصوصی در سرورهای اینترنتی نگهداری می شود، بلکه به متصلبودن دستگاه به اینترنت اشاره دارد. بهعنوانمثال، ذخیره بیتکویین در موبایلی که به اینترنت متصل است، نوعی ذخیرهسازی داغ است، اگرچه کلیدهای خصوصی روی خود موبایل نگهداری می شوند. کیف پول های داغ برای استفادههای روزمره، سرمایه گذاری های خرد و معاملات ارزهای دیجیتال مناسب هستند.
کیف پول های بیتکوین در طبقه بندی دیگری به دو نوع فیزیکی و نرمافزاری تقسیم می شوند. کیف پول فیزیکی خود شامل دو نوع کیف پول سخت افزاری و کیف پول کاغذی است. کیف پول های نرم افزاری نیز به سه دسته کیف پول های دسکتاپ، موبایل و تحت وب تقسیم میشوند.
کیف پول سختافزاری بیت کوین
بدون اغراق، کیف پول های سخت افزاری امن ترین گزینه برای ذخیره ارزهای دیجیتال هستند. کاربر، این کیفپولها را بهصورت فیزیکی نزد خود نگه می دارد و از همین رو امنیت آنها به نسبت نمونه های نرم افزاری بالاتر است. کیف پول لجر (Ledger) و کیف پول ترزور (Trezor) ازجمله مشهورترین نمانامهای تولیدکننده کیف پول سختافزار هستند. امنیت بسیار بالا و ذخیره هم زمان چند صد ارز دیجیتال، مهم ترین ویژگی های یک کیف پول سخت افزاری است.
کیف پول های سختافزاری را می توانید از فروشگاههای اینترنتی خریداری کنید. این کیف پولها در داخل ایران هم به فروش می رسند.
کیف پول کاغذی بیت کوین
ساده ترین نوع کیف پول ارزهای دیجیتال، کیف پول کاغذی است و درست مانند کیف پول های سختافزاری، کیف پول کاغذی نیز کیف پول سرد محسوب می شود. به بیان ساده، کیف پول کاغذی همان کلید خصوصی است که روی برگه کاغذی نوشتهشده است.
امنیت مهم ترین مزیت این کیف پول ها است، اما معایب و مشکلات زیاد آن باعث می شود گزینه محبوبی برای سرمایه گذاران نباشند. بهعنوان نمونه، ازآنجا که در این کیف پول ها کلید خصوصی روی یک تکه کاغذ نوشته می شود، در مقابل شرایط بد نگهداری مقاوم نیست و نسبت به عوامل طبیعی مانند رطوبت، گرما و پوسیدگی آسیبپذیر است. همچنین، برای خرج کردن مبالغ ذخیرهشده روی کیف پول کاغذی نیاز به استفاده از نرم افزار است و این سطح دسترسی کاربر به دارایی ها را کاهش داده است.
برای ساخت کیف پول کاغذی بیتکویین می توانید به سایت bitaddress.org مراجعه کنید. در این سایت با حرکت دادن موس یا زدن دکمه های کیبورد کیف پول شما ساخته می شود و اگر بخواهید می توانید با دستگاه پرینتر آن را چاپ کنید. همچنین، جهت اطمینان بیشتر، پس از بارگذاری کامل صفحه ساخت کیف پول، اتصال خود را از اینترنت قطع کنید؛ زیرا نرم افزار ساخت کیف پول کاغذی پس از بارگذاری کامل نیاز به اینترنت ندارد. برای خرج کردن مبالغ یک کیف پول کاغذی بیت کوین، می توان از نرم افزارهایی مانند مای سلیوم (Mycelium) استفاده کرد.
کیف پول بیت کوین – موبایل
کیف پول های موبایل از محبوب ترین انواع کیف پول هستند. دلیل این محبوبیت، همان طور که حدس می زنید سهولت استفاده از آنها است. با یک کیف پول موبایل می توانید در هرزمانی با استفاده از گوشی همراه خود به دارایی خود دسترسی داشته باشید و برای انجام تراکنش های بیت کوین از آن استفاده کنید. امروزه تمرکز اغلب توسعه دهندگان کیف پول، روی عرضه کیف پول های گوشی موبایل متمرکزشده است.
کیف پول بیت کوین – دسکتاپ
کیف پول های دسکتاپ برای آن دسته از افرادی طراحی شده است که بیشتر کارشان با رایانه های شخصی خودشان و لپ تاپ است. این کیف پول ها کلید خصوصی را روی خود کامپیوتر ذخیره می کنند و برای سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک عرضه می شوند.
کیف پول بیت کوین – تحت وب
اگر دسترسی به رایانه یا تلفن همراه نداشته باشید، کیف پول های تحت وب راحت ترین گزینه برای شما هستند. همان طور که از اسمشان پیداست، این کیف پول ها بر بستر اینترنت کار می کنند و با استفاده از یک مرورگر اینترنتی مانند موزیلا یا کروم می توان به آن ها دسترسی پیدا کرد. در خصوص معایب این کیف پول ها می توان به ذخیره شدن کلید خصوصی بر روی اینترنت اشاره کرد که امنیت را کاهش می دهد.
بهترین کیف پول های بیت کوین
بیش از 80 کیف پول معتبر برای بیتکوین وجود دارد. در ادامه قصد داریم ۱۰ مورد از بهترین کیف پول های بیتکوین در سال ۲۰۲1 را معرفی کنیم. در تهیه این فهرست معیارهایی مانند تعداد نصب (کاربر)، امتیاز و بازخورد کاربران، راحتی در استفاده و ویژگی های امنیتی در نظر گرفته شده است. به یاد داشته باشید که امنیت و اعتبار کیف پول باید اصلی ترین معیار شما برای انتخاب باشد.
کیف پول لجر (Ledger)
لجر یکی از محبوب ترین کیف پول های سخت افزاری بازار است که از صد ها ارز دیجیتال به صورت هم زمان پشتیبانی می کند. محبوب ترین مدل های این شرکت لجر نانو اس (Ledger Nano S)، لجر ایکس (Ledger X) و لجر بلو (Ledger Blue) هستند.
بیتکوین، اتریوم، تتر، ریپل و بیشتر ارزهای دیجیتال دیگر در این کیف پول پشتیبانی می شوند. امنیت کیف پول های لجر بسیار بالاست و می توان گفت که هک کردن آن تقریباً غیر ممکن است.
صفحه نمایش تعبیه شده در لجر نانو اس به کاربران این امکان را می دهد که حتی در دستگاه های آلوده به ویروس و بدافزار نیز بتوانند از آن استفاده کنند؛ چرا که کلیدها و عبارت های امنیتی کاربر از طریق همین نمایشگر نمایش داده می شوند. در هنگام انجام تراکنش ها با لجر، باید هر دو دکمه روی دستگاه را فشار دهید و به نوعی انجام تراکنش را تأیید کنید.
مزایا کیف پول لجر
- امنیت بالا آن
- قیمت پایینتر نسبت به رقبا
- صفحه نمایش برای امنیت بالاتر
- پشتیبانی از ارزهای دیجیتال و توکن های مختلف
- مدل های مختلف و متناسب با بودجه کاربران
معایب کیف پول لجر
- برای نیازهای روزمره مناسب نیست.
کیف پول ترزور (Trezor)
ترزور یکی دیگر از کیف پول های سخت افزاری محبوب برای بیتکویین است.
کیف پول های ترزور در دو مدل ترزور مدل تی (Trezor Model T) و ترزور وان (Trezor One) عرضهشدهاند و از ویژگی های عالی آنها میتوان به ابعاد کوچکشان اشاره کرد. اتصال این کیف پول ها به رایانه کاربر از طریق کابل یواسبی انجام می گیرد. نکته جالب توجه در خصوص این کیف پول ها، قابلیت نگهداری آفلاین سرمایه ها و تأیید آفلاین تراکنش هاست. ترزور مانند لجر علاوه بر بیتکویین از صدها ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی می کند. البته مدل وان از برخی ارزهای دیجیتال مانند ریپل پشتیبانی نمی کند. امنیت ترزور هم مانند لجر بسیار بالاست.
مزایا
- امنیت بالا آن
- وجود دکمه های فیزیکی برای تأیید تراکنش ها
- اتصال آسان آن به کیف پول های دیگر
- وجود نمایشگر
- ابعاد کوچک
معایب
- برای نیازهای روزمره مناسب نیست.
تراست والت (Trust Wallet)
تراست یکی از بهترین کیف پول های بیت کوین است. اگرچه این کیف پول متعلق به صرافی بایننس است، از کیف پول های غیر امانی بهحساب می آید؛ این یعنی کلیدهای خصوصی بر روی دستگاه کاربر قرار دارد و هیچ کس بهجز کاربر به دارایی ها دسترسی نخواهد داشت. همچنین کد این نرم افزار متنباز است و این امنیت و اعتبارش را تضمین می کند.
تراست والت رایگان است و فعلاً فقط روی تلفن های همراه (Android , IOS) نصب می شود. پشتیبانی از چند صد ارز دیجیتال در کنار ویژگی های جذاب دیگر باعث شده است تا تعداد کاربران این پلتفرم در سال ۲۰۲۱ به بیش از 7 میلیون نفر برسد.
مزایا
- پشتیبانی از ارزهای مختلف
- راحتی استفاده
- رابط کاربرپسند زیبا
- امنیت مناسب
- پشتیبانی توسط سایت بایننس
- متنباز بودن آن
معایب
- نبود نسخههای ویژه رایانه های شخصی
پلتفرمهای پشتیبانی شده : ios – android
کیف پول الکتروم (Electrum)
کیف پول الکتروم، به خصوص نسخه دسکتاپ آن، یکی از مشهورترین کیف پول های بیت کوین است که در آن امنیت حرف اول را می زند.
یکی از ویژگی های برتر این کیف پول، امکان استفاده از آن برای کاربران مبتدی و درعین حال ارائه امکانات بسیار مناسب برای کاربران حرفه ای است. الکتروم برای ویندوز، لینوکس، اندروید و مک در دسترس است .
به یاد داشته باشید نسخه ویندوزی الکتروم، خود دارای سه نسخه (Windows Installer) ، پرتابل و
(Standalone Executable)است. در نسخه اول، فایل نصبی در اختیار شما قرار می گیرد و به راحتی می توانید آن را نصب کنید. نسخه پرتابل، فایل های جدیدی را که ساخته می شود بر روی همان پوشه اصلی (که فایل اجرایی در آن قرار دارد) ذخیره می کند و در نسخه (Standalone Executable) فایل های جدید در دایرکتوری ویندوز ذخیره میشوند.
مزایا
- امنیت بسیار بالا
- سادگی برای کاربران تازه کار
- امکانات بسیار برای کاربران حرفه ای
- سازگاری با کیف پول های سختافزاری
معایب
- رابط کاربری نه چندان جذاب
- گزارش مشکل در نسخه اندروید
پلتفرمهای پشتیبانی شده: ویندوز – لینوکس – مک – اندروید
بیت کوین والت (Bitcoin Wallet)
بیت کویین والت (Schildbach Wallet)، اولین کیف پول بیتکوین برای تلفن های همراه بود. این کیف پول بیتکوین با نام سازنده اش، آندرس شیلد باخ (Andreas Schildbach)، شناخته می شود. این نرم افزار اندرویدی یکی از ساده ترین کیف پولهای بیتکوین برای تلفن های همراه است که علیرغم نداشتن امکانات زیاد، امنیت و رابط کاربری مناسبی دارد.
علاوه بر روشهای معمول در ورود بهحساب کاربری، بیت کوین والت از شما یک پین (PIN) نیز می خواهد. برای تأیید انجام تراکنش ها، وارد کردن این پین کد ضروری است.
مزایا
- رایگان بودن آن
- امنیت بالا
- سادگی در استفاده
معایب
- نبود نسخه مخصوص iOS یا دسکتاپ
- پیچیدگی روند تهیه نسخه پشتیبان
- امکانات محدود
- پشتیبانی نکردن از آلت کوین ها
پلتفرم های پشتیبانی شده : اندروید
بلاک چین دات کام (Blockchain.com)
کیف پول بلاک چین دات کام یکی از قدیمی ترین کیف پول های بیتکوین است. این کیف پول از چند ارز دیجیتال دیگر نیز پشتیبانی می کند؛ اما عمدتاً برای ذخیره سازی و انتقال بیتکوین استفاده می شود.
بسیاری تصور می کنند که بلاک چین دات کام همان بلاکچین است؛ اما این تصور اشتباه است. بلاکچین درواقع فناوری زیرساختی ارزهای دیجیتال است و بلاک چین دات کام تنها یک کیف پول برای نگهداری این ارزهاست که از نام بلاک چین در برند خود استفاده کرده است.
بلاک چین دات کام اوایل با عنوان بلاک چین دات اینفو (Blockchain.info) شناخته می شد و بعدها نام خود را تغییر داد.
شایان ذکر است که بلاک چین دات کام یک کیف پول مبتنی بر وب است و با مرورگرهای اینترنتی می توان به آن دسترسی داشت. بااینحال، با استفاده از نرم افزارهای موبایل می توان دسترسی آسان تری را تجربه کرد.
ذخیره شدن کلید ها بر روی اینترنت ممکن است برای کاربران نگرانی امنیتی ایجاد کند؛ اما شرکت توسعهدهنده سایت بلاک چین به کاربران اطمینان داده است که تمامی کلیدها بهصورت رمزنگاری شده بر روی اینترنت ذخیره می شوند و سازندگان و توسعه دهندگان کیف پول هیچ دسترسی ای به آن ها ندارند.
امنیت بلاک چین دات کام بالاست و قابلیت های متنوعی نیز برای افزایش این امنیت وجود دارد . تأیید هویت دوعاملی (2FA) ازجمله این قابلیت هاست. با فعالکردن این گزینه، یکلایه امنیتی اضافی برای دسترسی به کیف پولتان ایجاد خواهد شد.
مزایا
- امنیت بالا
- سهولت در استفاده
- پشتیبانی از اندروید و iOS
- ذخیره کلید های کاربران به صورت رمز نگاری شده
معایب
- نبود نسخه مخصوص ویندوز
- ذخیره کلیدها بر روی اینترنت
- تعداد کم ارزهای پشتیبانی شده
پلتفرمهای پشتیبانی شده: مرورگرهای اینترنتی – android – ios
کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)
کیف پول اتمیک یک کیف پول غیرمتمرکز است که علاوه بر بیتکوین، بیش از ۳۰۰ ارز و توکن دیگر را نیز پشتیبانی می کند. کنترل کلید خصوصی در این کیف پول کاملاً بر عهده کاربر است. امکان تبدیل ارزهای دیجیتال از داخل کیف پول یکی از منحصر به فردترین ویژگی های اتمیک والت بهحساب میآید.
با نصب نرمافزار اتمیک والت بر روی رایانه شخصی، دستگاه به یک کیف پول فیزیکی تبدیل میشود؛ چراکه کلید خصوصی تان نیز در رایانه شما بهصورت رمزنگاریشده ذخیره خواهد شد. همچنین کار با اتمیک بسیار آسان است و رابط کاربری جذاب آن، یکی دیگر از ویژگیهای خوب این کیف پول است. اتمیک هم برای کامپیوترهای شخصی و هم برای تلفنهای همراه عرضهشده است.
مزایا
- سهولت استفاده
- پشتیبانی از صرافی داخلی
- امکان اضافه کردن توکن های خاص
- پشتیبانی از ارزهای مختلف
- امنیت مناسب
معایب
- مسئولیت بالای کاربر در تأمین امنیت کیف پول
- پشتیبانی نکردن از اتصال کیف پول های سختافزاری
پلتفرمهای پشتیبانی شده: ویندوز – لینوکس – مک – اندروید
کیف پول مایسلیوم (Mycelium)
کیف پول مای سلیوم کیف پولی محبوب است که در پلتفرم های android و IOS در دسترس کاربران است. امنیت و سابقه طولانی ازجمله بارز ترین ویژگی های این کیف پول نرم افزاری است. این نرم افزار از اتریوم هم پشتیبانی می کند.
در مای سلیوم کلید های خصوصی کاربر مستقیم بر روی تلفن همراه ذخیره می شوند و ازنظر امنیت مدت هاست که امتحان خود را پس داده است.
اگرچه رابط کاربری مای سلیوم کمی پیچیده است و جذابیت زیادی برای کاربران تازه کار ندارد، قابلیت هایی که این کیف پول ارائه می دهد، فراتر از ارسال، دریافت و ذخیره بیت کوین است و این موضوع موجب شده است که کاربران این کیف پول از رابط کاربری نهچندان جالب مایسلیوم چشمپوشی کنند.
بهطورکلی، ویژگیهایی نظیر استفاده از سلسلهمراتب قطعی، امکان اتصال به کیف پولهای سختافزاری و کاغذی، امکان شخصیسازی و شناختهشده بودن کیف پول، مایسلیوم را به کیف پولی قابلاتکا تبدیل میکند.
مزایا
- امنیت بالا
- امکان اتصال آسان به کیف پولهای سختافزاری و کاغذی
- ویژه سازیهای متعدد
- متنباز بودن
معایب
- رابط کاربری ضعیف
- پشتیبانی نکردن از ویندوز و سایر سیستمعاملهای دسکتاپی
- پشتیبانی نکردن از آلت کوینها، غیر از اتریوم
پلتفرمهای پشتیبانی شده Android – IOS :
بیت آدرس (BitAddress)
بیت آدرس با اختلاف می توان بیت آدرس را ساده ترین کیف پول ساز بیتکوین دانست. در واقع، بیت آدرس تنها یک ایجاد کننده کلیدهای خصوصی و آدرس عمومی کیف پول بیتکویین است. به محض ورود شما به وب سایت بیت آدرس و با تکان دادن موس، کلید های شما ایجاد می شود و می توانید آنها را به شکل یک کیف پول کاغذی چاپ کنید.
برای امنیت بیشتر در هنگام ساخت کیف پول کاغذی، پس از بار گذاری کامل صفحه اتصال خود به اینترنت را قطع کنید، زیرا فرایند ایجاد کیف پول نیاز به اینترنت ندارد.
مزایا
- سادگی استفاده
معایب
- سهلانگاری در حفظ کلید خصوصی برای کاربران تازه کار
پلتفرمهای پشتیبانی شده: مرورگرهای اینترنتی
کیف پول اکسودوس (Exodus)
اکسودوس یک کیف پول چند منظوره است که علاوه بر بیتکویین، از ارزهای محبوبی نظیر تتر، اتریوم، ریپل و لایت کوین نیز پشتیبانی می کند. این کیف پول در ابتدا تنها برای رایانه های شخصی در دسترس کاربران بود؛ اما در حال حاضر نسخه هایی مخصوص android و iOS نیز منتشرشده است.
برای استفاده از اکسودوس، اتصال به اینترنت ضروری است؛ اما کلیدهای خصوصی شما بر روی دستگاه ذخیره میشود و امنیت آن بیشتر به نحوه نگهداری و امنیت دستگاه بستگی دارد. اکسودوس آی پی کشور ایران را مسدود کرده است، اما با تغییر آیپی می توانید بدون مشکل از آن استفاده کنید. باوجود تحریم، خطر مسدود شدن داراییهای شما در این کیف پول وجود دارد.
مزایا
- رابط کاربری جذاب
- صرافی داخلی در کیف پول
- متنباز بودن
- پشتیبانی از ارزهای مختلف
معایب
- ضرورت اتصال به اینترنت
- پشتیبانی نکردن از قرار دادهای هوشمند
پلتفرم های پشتیبانی شده: اندروید – ویندوز – لینوکس – مک – ios
5 راه برای حفظ امنیت کیف پول ارز دیجیتال خود
هر چقدر از امنیت کیف پول ارزهای دیجیتال و ارتقای سطح این امنیت بگوییم، کم است. در این حوزه خودتان بانک خودتان هستید و یک لحظه غفلت می تواند به بهای از دست رفتن تمام سرمایه شما شود. در ادامه به راههایی اشاره می کنیم که با رعایت آنها می توانید تا حد زیادی امنیت سرمایه های خود را تأمین کنید.
-
از نصب کیف کیف پول های نامعتبر خود داری کنید
اولین گام در حفظ امنیت سرمایه ها، استفاده از کیف پول هایی است که سطح امنیت قابل قبولی را برای سرمایه های شما مهیا می کنند. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، برخی از کیف پول ها گزینه های امنیتی بیشتری را نسبت به دیگران ارائه می کنند.
برخی از کیف پول های غیر معتبر، خود نوعی بدافزار هستند و استفاده از آن ها می تواند به سرقت دارایی های شما ختم شود. استفاده از چنین کیف پول هایی امنیت ارزهای دیجیتال شما را به خطر خواهد انداخت؛ بنابراین حتماً از کیف پول هایی استفاده کنید که در میان کاربران از اعتبار قابل قبولی برخوردار باشند.
-
حتماً از کیف پول خود بکآپ بگیرید
اگر کیف پول شما گم یا حذف شود یا مشکلی برای دستگاهی که کیف پول روی آن نصب است، پیش بیاید، بدون داشتن نسخه پشتیبان از کیف پول، باید با دارایی هایتان خداحافظی کنید.
حتماً از کیف پول خود بک آپ بگیرید و آن را درجایی امن نگهداری کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، بتوانید دارایی های خود را بازیابی کنید.
روش بک آپ گرفتن در هر کیف پول متفاوت است؛ اما بیشتر کیف پول ها به شما یک رشته از ۱۲ یا ۲۴ کلمه انگلیسی بهعنوان بکآپ ارائه می کنند. در صورت وقوع مشکل، با استفاده از این کلمات می توانید به دارایی های خود در کیف پول های دیگر دسترسی داشته باشید.
-
احراز هویت دو مرحله ای
تأیید هویت دوعاملی (Two Factor Authentication) که بهاختصار (2FA) نامیده می شود، روشی است که در آن علاوه بر روش های معمول (رمز عبور)، یک لایه امنیتی دیگر نیز برای کاربر ایجاد می شود.
در این روش، کاربر برای ورود به کیف پول خود باید از یک مرحله امنیتی اضافی نیز عبور کند. این مرحله معمولاً به شکل پیامک کوتاه یا ایمیل یا سرویس های تأیید هویت نظیر ((Google Authenticator در کیف پولها قرار میگیرد؛ فعال کردن تأیید هویت دو مرحله ای بر عهده کاربر است. در هنگام ورود به کیف پول از او خواسته می شود تا گذرواژه اضافی را که به تلفن همراه یا ایمیل او ارسال می شود، وارد کند. مطمئن شوید که احراز هویت دومرحلهای خود را فعال کرده باشید.
-
رمز عبور بیومتریک (اثرانگشت – عنبیه)
همانطور که از اسمش پیداست، در این روش از اثرانگشت، عنبیه چشم یا تشخیص چهره بهعنوان یک لایه اضافی در تأیید هویت صاحب کیف پول استفاده می شود. تلفن های همراه جدید از قابلیت حس گر اثرانگشت پشتیبانی می کنند. اگر نرم افزار کیف پول شما هم چنین قابلیتی داشته باشد و آن را فعال کنید، برای ورود از شما خواسته می شود تا با استفاده از اثرانگشت یا دیگر روش ها، ثابت کنید که مالک حقیقی کیف پول هستید.
-
استفاده از رمز عبور قدرتمند
این مورد شاید اساسی ترین قدم برای حفظ امنیت کیف پولتان باشد. انتخاب کلمه عبور ساده باعث خواهد شد تا شما به هدفی آسان برای هکرها و دزدانی بدل شوید که به دنبال سرقت اطلاعات و سرمایه های شما هستند. در انتخاب کلمه عبور از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و علائم استفاده کنید تا کار برای هکرها تا حد امکان دشوار شود.
بیشتر بخوانید: