ارزهای رمزپایه چه ارزهایی هستند ؟

سلام. امروز با موضوع ارزهای رمزپایه در خدمتتان هستیم. بحثی که این روزها حسابی داغ و سر زبان خیلیها است. هر محفل و مجلسی که میرویم حرف از بازار این نوع ارزها است. پس اگر شما هم به این حوزه علاقه دارید و دوست دارید اطلاعات بیشتر کسب کنید، در ادامه با ژوپیتر همراه باشید.
ارزهای رمزپایه چیست ؟
به عبارت ساده باید بگوییم که ارزهای رمز پایه، ارزهای دیجیتالی هستند که فقط به صورت آنلاین موجود هستند. این ارزها از طریق تکنولوژی همتا به همتا مدیریت میشوند. ارزهای رمز پایه بر خلاف ارزهای فیات که توسط یک کشور منتشر و توزیع میشوند، هیچ موجودیت کاغذی ندارد و هیچ بانک مرکزی متولی آنها نیست.
اما با این وجود، آن ها مثل بسیاری از ارزهای دیگر کاربرد دارند و در پرداخت و سرمایهگذاری مورد استفاده قرار میگیرند. شما میتوانید این ارزها را از یک صرافی معتبر خریداری کنید یا این که به صورت آنلاین از پلتفرم های مختلف تهیه کنید.
ارزهای رمزپایه از کجا آمده اند؟
ارزهای دیجیتال توسط یک بانک مرکزی منتشر نمیشوند بلکه استخراج می شوند. فرایند استخراج یا ماینینگ پروسه ای است که در طی آن کدهای ارز دیجیتالی رمز گشایی میشوند. ماینرها یا همان استخراج کنندکان، به کمک رایانه های قدرتمند اقدام به رمزگشایی و انتقالات ارز رمز پایه به بلاک چین می کنند. با انجام این کار، آنها با سکههای جدید پاداش می گیرند. ماینینگ به سخت افزار خاصی احتیاج دارد.
انواع ارزهای رمزپایه
طبق اطلاعات ارائه شده در سایت CoinMarketCap حدود ۸۰۰۰ ارز رمزپایه مختلف وجود دارد. ارزهای رمزپایه را می توانیم به انواع زیر تقسیم کنیم:
👈 ارزهای رمزپایه برای پرداخت
این نوع ارزها برای پرداخت کالاها و خدمات در نظر گرفته شدهاند و میتوانند مانند یک سرمایهگذاری عمل کنند. آنها کاملاً غیرمتمرکز و ناشناس هستند و کاربرد آسانی دارند. مشهورترین این ارز رمزپایه، بیت کوین است.
👈 ارزهای رمزگذاری شده برای سیستم داخلی بلاکچین
گفتنی است که این نوع ارزهای رمزپایه در شبکههایی که برای توسعه و اجرای قراردادهای هوشمند طراحی شدهاند، قابل استفاده نیستند. قرارداد هوشمند درحقیقت برنامهای است که به طور خودکار انتقال دارایی بین دو یا چند طرف قرارداد را تحت شرایط از پیش تعیینشده کنترل میکند. اتریوم، محبوبترین پلتفرم ارز رمزنگاری شده است.
اتریوم علاوهبر هدف اصلی خود، بهعنوان پول الکترونیکی همراه با بیت کوین استفاده میشود. سرمایهگذاران در زیرساختهای شبکه اتریوم سرمایه گذاری میکنند و خیالشان راحت است که در دام بازاریابی سرمایهگذاری نمیکنند بلکه با کمک به توسعه پروژه های نوآورانه سرمایه خود را افزایش میدهند.
👈 ارزهای رمزنگاری شده برای سیستمعاملهای معاملاتی
این رمزارزها یک رمز منحصر به فرد را ارائه میدهند که دارای ارزش مهمی در سیستم است . بهعنوان مثال،ارز BNB ، ارز پلت فرم Binance . اگر هزینههای تجارت را با آن ارز بپردازید، تخفیف ویژه در نظر گرفته خواهد شد. صرافیهای معتبر، رمزنگاری ارز دیجیتال خود را صادر میکنند.
کاربران در هر زمان میتوانند ارزهای رمزنگاری شده را در ازای یک رمز ارز، با کمترین هزینه خدمات به فروش برسانند. صرافیهای رمزنگاری شده شبکههای کاملا متمرکز هستند که تفاوت اصلی آنها با ارزهای رمزپایه سنتی است.
👈 رمزهای امنیتی
رمزهای امنیتی، برای افزایش امنیت مالی سرمایه گذاریها بین سرمایهگذاران توزیع میشوند. رمز امنیتی نوعی رمز دیجیتالی است که هر مشارکتکننده میتواند دریافت کند. بر اساس ارزهای رمزپایه ، سود سهام توزیع میشود و خود آنها میتوانند در پروژههای دیگر سرمایهگذاری شوند. حق مالکیت توکنهای امنیتی (STO) در یک قرارداد هوشمند ثبت شده است و نشانهها خود در سیستم عاملهای تجاری فروخته میشوند. گردش مالی STO توسط تنظیم کنندههای مالی مانند کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) یا سازمان بازارهای مالی سوئیس (FINMA) کنترل میشود.
👈 استیبل کوین
استیبل کوینها نوعی از ارزهای رمزپایه هستند. این ارزها همیشه به یک دارایی فیزیکی گره خورده اند به همین دلیل حداقل نوسان را دارند.
معروفترین استیبل کوین، تتر (Tether یا USDT) است. اما ارزهای پایدار دیگری نیز وجود دارد که توسط دلار و یورو پشتیبانی میشوند.
علت محبوبیت ارزهای رمزپایه
با وجود وضعیت قانونی نامشخص ، ارزهای مجازی به دلایل مختلف در بسیاری از کشورها محبوب و پرتقاضا هستند. دلیل اول؛ قابلیت انعطافپذیری و سهولت محاسبه آن است. پروسه استخرج ارزرمزنگاری شده گران و پیچیده است. اما همه میتوانند با درست کردن کیف پول، ارزهای دیجیتال را در صرافیها خریداری کنند.
دلیل دوم؛ رضایت کاربرها از خصوصیات مفید شبکه های بلاک چین است. بهعنوان مثال؛ ناشناخته بودن ، ثابت بودن و عدم کنترل کامل .
گفتنی است که کیف پولهای الکترونیکی رمزگذاری شده بسیار امن هستند. به همین دلیل، بسیاری به امید افزایش قیمت در برابر دلار آمریکا و یورو در ارزهای رمزنگاری شده سرمایه گذاری می کنند.
معایب و مزایای ارزهای رمزپایه
در مورد مزایای ارزهای رمزنگاری شده قبلاً مطالب زیادی گفتهایم، اما اینجا بار دیگر اشاره کوتاه به مزایا میکنیم تا یادآوری بشوند.
📌 مزایای ارزهای رمزنگاری شده
- تمرکززدایی
- گمنامی
- ماندگاری
- شفافیت
- قابلیت اطمینان
- راحت برای استفاده
📌 معایب ارزهای دیجیتال
اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم که ارزهای رمزپایه در کنار مزایا، معایب هم دارند.
- بیثباتی
ارزهای رمزپایه بی ثبات هستند. قیمت این ارزها مدام در حال نوسان است. برخی اوقات این نوسانات در کمتر از ۵ دقیقه منجر به سقوط گسترده بازار می شوند.
- احتمال هک کردن کدشناسایی
این مورد میتواند منجربه از دست دادن سرمایه بشود. اگر هکر به دلیل سهلانگاری شما کد را شناسایی کند ، میتواند به راحتی ارز را به کیف پول خود منتقل کند.
ارزهای رمزپایه چگونه کار می کنند؟
ارزهای رمزپایه از فناوری غیرمتمرکز استفاده میکنند تا کاربران بتوانند بدون نیاز به استفاده از نام آنها یا مراجعه به بانک ها عملیات نقل و انتقالات را در محیط امن انجام بدهند.
ارز رمزپایه بر روی یک دفتر توزیع شده عمومی به نام بلاکچین فعالیت میکند. اگر دوست دارید در مورد بلاک چین بیشتر بدانید پیشنهاد میکنیم مقاله بلاک چین چیست سایت ژوپیتر را مطالعه کنید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم یکسری اطلاعات اولیه درباره ارزهای رمز پایه را در اختیارتان قرار بدهیم. همانطور که مطالعه فرمودید، ارزهای رمز پایه (ارزهای دیجیتال یا مجازی) یک فرم از کیف پول الکترونیکی هستند که به عنوان وسیلهای برای خرید، سرمایهگذاری و ماینینگ طراحی شدهاند.
اگر تمایل دارید در این حوزه بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله های مرتبط با ارزهای دیجیتال سایت را مطالعه کنید.
مقالات مرتبط
✅ ماینینگ رمزارز با کارت گرافیکی