ارز دیجیتال نئو (Neo)

اگر به حوزه ارزهای دیجیتال علاقهمندید و یا در این زمینه مشغول به فعالیت هستید شاید اسم خیلی از ارزهای دیجیتال ازجمله ارز دیجیتال نئو (Neo) به گوشتان خورده باشد. ارز نئو در ابتدا با نام انت شیرز (Antshares) فعالیت خود را آغاز کرد. این ارز در حال حاضر به دلیل شباهتهای زیادی که به ارز اتریوم دارد، به اسم اتریوم چینی نیز معروف است.
ارز دیجیتال Neo به وسیله قراردادهای هوشمند، مدیریت شده است. هدف از ایجاد این ارز، ایجاد یک سیستم اقتصادی هوشمند مبتنی بر یک شبکه توزیع شده است. در ادامه با ژوپیتر همراه باشید تا با این ارز دیجیتالی بیشتر آشنا بشوید.
بنیانگذاران ارز نئو
بنیانگذاران ارز نئو، دا هانگفی (Da Hongfei) و اریک ژانگ (Erick Zhang) هستند. این دو شخص هر دو در سمتی یکسان با عنوان رئیس هیئت مدیرهی بنیاد نئو و با هدف ترویج پذیرش بلاکچین فعالیت میکنند.
دا هانگفی معتقد است که اینترنت در کنار اهمیت زیادش، نقایص زیادی دارد. بهعنوان مثال، میتوانیم به عدم کنترل دادهها توسط مصرفکنندگان عادی اشاره کنیم. از نظر وی برنامههای بلاکچین در نهایت به جریانی اصلی تبدیل خواهند شد. اریک ژانگ، دیگر توسعهدهندهی اصلی شبکهی نئو است. ژانگ در توسعهی نئو ۳ که نسخهی بعدی زیرساخت پروژهی نئو است، نقشی اساسی دارد.
داستان پیدایش ارز دیجیتال نئو
تحقیقات در زمینه پلتفرم نئو در سال ۲۰۱۴ استارت خورد. اگر نگاهی به تاریخ شکلگیری این ارز دیجیتالی داشته باشید بهوضوح میتوانید شاهد رشد آن باشید.
- سال ۲۰۱۴ میلادی – توسعه پلتفرم انت شیرز (Antshares)
- سال ۲۰۱۵میلادی – انتشار مقاله سفید (Whitepaper) انت شیرز و راهاندازی شبکه آزمایشی (TestNet)
- سال ۲۰۱۶ میلادی – انتشار مکانیسم اجماع dBFT برای پلتفرم انت شیرز و راهاندازی شبکه اصلی (MainNet) انت شیرز
- سال ۲۰۱۷ میلادی – تغییر نام Antshares به NEOنئو، توسعه استاندارد توکن NEP-5 و انتشار اولین توکن NEP-5 توسط Red Pulse
- سال ۲۰۱۸میلادی – شروع عدم تمرکز شبکه و شروع توسعه برای نسخه 3.0 نئو
dBFT چیست و چگونه عمل میکند ؟
dBFT مخفف Delegated Byzantine Fault Tolerance است. dBFT یک مکانیسم اجماع در بلاکچین است که توسط ارز دیجیتال نئو محبوبیت پیدا کرده است. dBFT در اصل با روشی مشابه سیستم مدیریتی یک کشور و داشتن شهروندان، نمایندگان و سخنرانان برای اطمینان از عملکرد کشور (شبکه) کار میکند.
این پروتکل با استفاده از یک سیستم رأیدهی برای انتخاب نمایندگان و سخنرانان به اثبات سهام (PoS) نزدیکتر است تا اثبات کار (PoW) .
اجزای اصلی dBFT عبارتند از:
شهروندان (Citizens) : شامل دارندگان توکنهای نئو و گره های معمولی شبکه است.
نمایندگان (Delegates) : شامل گره های حسابداری شبکه است.
سخنگو (Speaker) : یکی از نمایندگان است که به صورت تصادفی انتخاب میشود.
قابلیتهای پلتفرم نئو
تیم توسعهدهنده نئو در حال اجرا و توسعه تعدادی پروژه جانبی است که قابلیتهای مختلفی را برای اکوسیستم نئو به همراه دارد. برخی از آنها عبارتند از:
✅ NeoVM
NeoVM یک محیط اجرای قراردادهای هوشمند است که دارای مزایایی مختلفی ازجمله امنیت، مقیاسپذیری و همرسانی بالا است. این پلتفرم بسیار سریع راهاندازی میشود و فقط به مقدار کمی از منابع سختافزاری نیاز دارد.
NeoVM به منظور اشکالزدایی و آزمایش قراردادهای هوشمند طراحی شده است. هدف اصلی، امکان توسعه آسانتر و سریعتر قراردادهای هوشمند است.
✅ NeoFS
NeoFS این امکان را فراهم میکند تا دادهها با حجم بالا در شبکه تقسیم شده و در سراسر آن توزیع شوند. کاربران میتوانند از طریق این سیستم میزان اطمینان فایلها را مشاهده نموده و فایلهایی با قابلیت اطمینان کم را با حداقل هزینه ذخیره و بازیابی کنند. با پرداخت کارمزدهای بالاتر، میتوان دادهها را در گرههای قابلاطمینان ذخیرهسازی کرد.
✅ NeoID
NeoID برای اولویتبندی مقیاس معاملات و انجام عملیات در شبکه استفاده میشود. در حقیقت NeoID یک استاندارد برای شناسایی کاربران در بلاکچین است. معاملات در مقیاس کوچکتر و قراردادهای هوشمند که دارای NeoID از پیش تعیین شده نیستند، میتوانند با پرداخت GAS اضافی برای رسیدن به جلوی صف اولویت تأیید بلوک اقدام کنند.
مزایای ارز دیجیتال نئو
از مزایا و نقاط قوت این ارز دیجیتالی میتوانیم به این مورد اشاره کنیم که این ارز از پروتکل اجماع در انجام کارهایش استفاده میکند. یکی از دلایل مصرف کم انرژی در این ارز، همین موضوع است. از دیگر مزایای ارز نئو است که این ارز دیجیتال به زبانهای برنامهنویسی زیادی نوشته شده است و همین امر موجب شده توسعه این برنامه راحتتر صورت بگیرد.
سرعت بالای تراکنشهای ارز نئو یکی از مهمترین مزایای این ارز دیجیتال است که آن را خیلی زود در بین مردم مطرح کرد. این ارز میتواند در هر ثانیه ۱۰۰۰ تراکنش را پردازش کند. مورد بعدی، امنیت خوب این پلتفرم است که برای کاربرانش بسیار ارزشمند است. البته لازم به ذکر است که حمایت بیش از اندازه کشور چین از این پلتفرم باعث شده است که این نئو پیشرفت چشمگیری داشته باشد و به ثبات و پایداری برسد.
معایب ارز نئو
درست است که این پلتفرم به دلیل این که توسط چینیها ساخته شده و محبوبیت زیادی بین آنها دارد ولی برعکس در بین غربیها مجبوبیت چندانی ندارد. از دیگر معایب این ارز دیجیتالی باید به داشتن رقبای قدر و زیادی آن در بازار ارزهای دیجیتال اشاره کنیم.
ویژگیهای بلاکچین نئو
سیستم اقتصاد هوشمند نئو به لحاظ تئوری، ترکیبی از داراییهای دیجیتال، هویت دیجیتال و قرارداد هوشمند است.
-
منظور از دارایی دیجیتال چیست ؟
در بلاک چین نئو شما میتوانید داراییها را بدون مداخله واسطهها و فارغ از هزینههای مرتبط با آنها، بهراحتی در محیطی قابل اعتماد، قابل ردیابی و شفاف بهصورت باز و غیر متمرکز مبادله کنید. شما میتوانید هر نوع دارایی را ثبت، خرید، فروش یا مبادله کنید.
-
هویت دیجیتال
از طریق هویت دیجیتال افراد، اطلاعات کلیدی قابل تأیید برای افراد، سازمانها و دیگر نهادهای موجود در شبکهی نئو فراهم میشود.
-
قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند فرصتی را فراهم میکنند تا تراکنشها و توافقنامهها بین طرفهای مختلف بدون حاکمیت سیستمی قانونی یا سازوکاری مرکزی اجرا بشود. قراردادهای هوشمند براساس کد منبع شبکه، بستر را برای ردیابی، شفافیت و برگشتناپذیر بودن تراکنشها هموار میکند.
علت منحصربه فرد شدن نئو در چیست؟
یکی از مواردی که موجب منحصربهفرد شدن بلاکچین نئو شده، توسعهی مداوم آن است. این ویژگی موجب تضمین آیندهی نئو شده و آن را در مقابله با افزایش ناگهانی تقاضا ایمن میکند. در همین راستا و با توسعهی نئو ۳، امنیت شبکه و پردازش تعداد تراکنشهای انجامشده در آن افزایش پیدا کرده است.
برخلاف بسیاری از بلاکچینهای دیگر، این شبکه دو رمزارز بومی NEO و GAS دارد.
- NEO که سابقا با نام (ANS) شناخته میشد، برای سرمایهگذاری، ایجاد بلاک، تغییرات و مدیریت شبکه استفاده میشود. این ارز از طرفی امکان مشارکت مردم در نظرسنجی مربوط به بهبود بلاکچین را فراهم کرده است.
- GASکه سابقا با نام (ANC) معرفی بود، برای پرداخت هزینهی تراکنشهای انجامشده در شبکه استفاده میشود و بهعنوان پاداش در اختیار هولدرهای نئو قرار میگیرد.
چطور ارز نئو را خریداری کنیم ؟
توکن نئو بهصورت جهانی در دسترس نیست. برخی از صرافیها از این رمز ارز پشتیبانی نمیکنند. برای خرید ارز دیجیتال نئو در ایران توصیه میشود ابتدا رمزارزهایی مانند اتریوم یا بیت کوین را خریداری کنید و سپس از طریق صرافی دیگری مثل بایننس با تبادل ارزهای دیجیتال، آنها را به رمز ارز نئو تبدیل کنید. بعد از خرید، میتوانید نئو را در صرافی نگهداری یا به ولت خود انتقال بدهید.
صرافیهایی که برای این کار مناسب هستند عبارتاند از:
- بایننس (Binance)
- بیتفینکس (BitFinex)
- چنجلی (Changelly)
- کویناگ (CoinEgg)
- بیتفارکس (BitForex)
- البانک (LBank)
قبل از خرید، به فکر تهیه کیف پولی باشید که بتواند خدمات ارز دیجیتال نئو را تحت پوشش قرار بدهد. بعد از خرید کیف پول، باید در سایت بایننس به نشانی binance.com حساب کاربری ایجاد کنید. با ایجاد اکانت میتوانید مبلغ دلخواه خود را صرف خرید بیت کوین یا اتریوم کنید و در نهایت شما اتریوم یا بیت کوین موجود در حساب خود را به توکن نئو تبدیل کنید.
در ایران بهراحتی میتوانید با مراجعه به صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی و گذراندن تمام مراحلی که گفته شد، نئو را خریداری کنید.
بهترین کیف پولهای ارز دیجیتال نئو
در ارز نئو نیز هماند هر ارز دیجیتال دیگری، شما برای حفظ امنیت ارز دیجیتالی به یک کیف پول خوب نیاز دارید. کیف پولها به صورت سختافزاری یا نرمافزاری هستند. هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند. اما طور کلی سیستم امنیتی سختافزاری بهتر از نرمافزاری عمل میکند.
👈 کیف پول Neon
اولین گزینه پیشنهادی ما برای شما Neon است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این کیف پول، حجم بسیار کم آن است. شما با استفاده از Neon دیگر نیازی به دانلود شبکهی بلاکچین نخواهید داشت. طبق نظر بسیاری از کاربران ، یکی از دلایل اصلی استفاده از این کیف پول طراحی زیبا و عملکرد بسیار خوب آن است. بیشتر کیف پولهای موجود در شبکه به صورت اختصاصی و برای حفظ امنیت نئو طراحی شدهاند.
👈 کیف پول Exodus
Exodus یکی دیگر از کیف پولهایی است که یش از ۱۰۰ نوع ارز دیجیتال را تحت پوشش قرار میدهد. شما بهراحتی میتوانید تمام رمز ارزهای خود را بهصورت همزمان در این کیف پول مدیریت و ذخیره کنید.
👈 کیف پول Gui
Gui یکی از کیف پولهای استاندارد سختافزاری است. شما با تهیه این کیف پول میتوانید با نصب آن تمامی عملکردهای توکن نئو را در این کیف پول مدیریت کنید.
آیا ارز دیجیتال نئو سودآور است ؟
ارز دیجیتال نئو در طی سالهای اخیر رشد خوبی را تجربه کرده است. قیمت ارز دیجیتال نئو در سپتامبر ۲۰۱۶، ۰٫۱۸ $ بود و امروز ارزش فعلی این ارز ۱۲٫۴۹$ گزارش شده است. ارز دیجتال نئو فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرده است. در جون ۲۰۱۸ میلادی حجم بازار نئو تقریباً به رقم ۳٫۵ میلیارد دلار رسید. این مقدار در حال حاضر نزدیک به ۸۸۱ میلیون دلار است.
پیشبینی کارشناسان این است که با وجود بی ثباتی بازار ارزهای دیجیتال، احتمال دارد قیمت نئو در سال های آتی افزایش بیابد و در بین ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار قرار بگیرد.
تفاوت نئو و اتریوم
NEO به دلیل شباهتی که به محیط قراردادهای هوشمند اتریوم (Ethereum) دارد روزبه روز در حال معروف شدن است. ویژگی قراردادهای هوشمند به کاربران پلتفرم ارز نئو این امکان را میدهد تا به صورت خودکار، داراییهای دیجیتال خود را ذخیرهسازی و تبادل کنند.
اتریوم زبان برنامهنویسی مخصوص خود (Solidity) را دارد. اما نئو در قراردادهای هوشمند از همه زبانهای برنامهنویسی رایج مثل پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت پشتیبانی میکند. هدف از این برنامه است که توسعهدهندگان در سراسر جهان بتوانند اپلیکیشنهای کاربردی خود را در بلاکچین نئو برنامهنویسی و اجرا کنند.
سایر تفاوتهای نئو با اتریوم به شرح زیر است:
سایر تفاوتهای نئو با اتریوم | ||
معیار | اتریوم | نئو |
سال ساخت | جولای ۲۰۱۵ | جولای ۲۰۱۶ |
الگوریتم | اثبات کار یا PoW | Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT) |
میانگین زمان ساخت بلاک | ۱۵ ثانیه | ۱ ثانیه |
تعداد تراکنشها در هر ثانیه | ۱۵ تراکنش | ۱۰۰۰ تراکنش |
تعداد کل عرضه | ۷۲ میلیون ETH | ۱۰۰ میلیون نئو |
سخن پایانی
برای سرمایهگذاری در این حوزه باید درک و شناخت درستی از شرایط مالی و اهداف خود داشته باشیم، اگر ارز دیجیتال نئو نظر شما را به خود جلب کرده، توصیه میکنیم در ابتدای کار با سرمایه وارد بازار بشوید و مهمتر از همه از نوسانات روزانهی قیمت ارزهای دیجیتال باخبر باشید. به خاطر داشته باشید که ممکن است مانند هر سرمایه گذاری دیگری، در این راه ضرر کنید.
مقالات مرتبط
📌 ارز دیجیتال کریپتو یا CRO چیست؟