
همانطور که قبلا درباره تغییر رنگ طرح در فتوشاپ توضیح دادهایم، امروز درباره کالیبره کردن مانیتور صحبت میکنیم. با ژوپیتر همراه باشید تا هر روز اطلاعات بیشتری درباره دنیای فناوری و تکنولوژی به دست آوردید.
کالیبره یعنی چه؟
سوالی که پیش میاد این است که اصلا کالیبره یعنی چی؟ خب، کالیبره از کلمه calibrate گرفته شده و به معنی واسنجی میباشد. بهعلاوه، به کالیبره کردن، کالیبراسیون هم گفته میشود.
کالیبره کردن در اصطلاح، تنظیم و تغییر مقادیری مانند سطوح رنگ، مقدار گاما، روشنایی و کنتراست تصاویر نمایش داده شده در مانیتور میباشد. اگر مانیتور خود را به درستی کالیبره کنید، احتمالا تاثیرات آن را در خواناتر شدن متون و یا طبیعیتر شدن رنگ تصاویر خواهید دید.
نحوه کالیبره کردن مانیتور
1. ابتدا منوی استارت را باز کرده و کلمه calibrate display را جستجو نمایید. سپس بر روی Calibrate display color کلیک نمایید.
2. در پنجره باز شده Display Color Calibration. بعد از خواندن اطلاعات روی Next کلیک کنید.
3. اولین کار تنظیمات رنگی پایه است. اگر از مانیتور خارجی استفاده میکنید، با استفاده از دکمههای فیزیکی موجود بر روی مانیتور و از بخش تنظیمات آن مانیتور را به تنظیمات پیشفرض کارخانه برگردانید. ولی اگر از مانیتور لپتاپ استفاده میکنید با استفاده از دکمه Next وارد مرحله بعد شوید.
4. قسمت بعدی مربوط به تنظیمات گاما میباشد. منوی گاما، تنظیمات مربوط به مقادیر رنگ RGB نمایشگر را نمایش میدهد. مناسبترین تنظیم برای این بخش همانطور که مشاهده کردید زمانی است که نقاط موجود در هر دایره قابل مشاهده نباشد. در ادامه روی دکمه Next کلیک کنید.
5. در این قسمت با بالا و پایین کشیدن نوار کشویی در تصویر میتوانید مقدار گامای خود را به راحتی کم و زیاد کنید. این کار را تا زمانی که نقاط کاملا محو شوند، انجام دهید. بعد از پیدا کردن بهترین مکان برای محو شدن نقاط روی دکمه Next کلیک کنید.
6. اکنون زمان انجام تنظیمات روشنایی و کنتراست صفحه نمایش میباشد. با استفاده از کنترلهای فیزیکی موجود بر روی مانیتور/لپتاپ خود به تنظیمات روشنایی و کنتراست مانیتور خود رفته و سپس روی Next کلیک کنید.
7. در این قسمت، 3 تصویر به شما نمایش داده شده است که بهترین حالت برای روشنایی را به شما نمایش میدهد. با دقت به این تصاویر میتوانید تنظیمات مربوط به روشنایی را انجام دهید. بعد از انجام تنظیمات روشنایی، روی دکمه Next کلیک کنید.
8. حالا نوبت تنظیمات کنتراست است. همان روش مرحله تنظیمات روشنایی را با مراجعه به 3 تصویر جدید نمایش داده شده شروع کنید تا به بهترین حالت کنتراست صفحه نمایش خود برسید سپس بر روی Next کلیک کنید.
9. در این بخش، تنظیمات رنگی صفحه نمایش خود را مشاهده میکنید. اکنون باید قرمزی، سبزی و یا آبی بودن را از بین ببرید تا با موفقیت تعادل رنگی صفحه نمایش شما برقرار شود. بهترین حالت در این بخش، خاکستری بودن آن است. برای انجام این کار روی Next کلیک نمایید. به راحتی با استفاده از نوار کشویی قرمز، سبز و آبی، میتوانید هرگونه رنگ و بازتاب این 3 رنگ را از روی پالت خاکستری جدا کنید. بعد از انجام این کار روی دکمه Next کلیک نمائید.
10. و در آخر، برای درک تفاوت بین قبل و بعد از کالیبراسیون، کالیبراسیون قبل و کالیبراسیون فعلی خود را انتخاب کنید تا بتوانید بین کالیبراسیون صفحه قدیمی و جدید خود جابهجا شوید. برای ثبت و تکمیل مراحل روی دکمه Finish کلیک کنید. و تمام
شما با کالیبره کردن صفحه نمایش، هم میتوانید یک تعادل رنگی ایدهآل را به دست آورید و هم احتمال بروز هرگونه فشار بر روی چشم ناشی از روشنایی و کنتراست نامنظم را به حداقل میرساند.